Gripa Porcină

Probabil asta este a enșpea oară când auziți de asta, dar, cum nu a mai apărut pe niciun blog pe care-l știu, mă simt nevoit să fac un pas în față și să vorbesc despre... gripa porcină. Da, gripa nouă, virusul A/H1N1. Oricum i-ați spune, tot dracu' 'ăla e. Alături de gripa aviară, este boala care a infectat toată lumea prin mass-media, mult mai repede decât a făcut-o de la om la om. Ca orice om cu fotoliu la cap, m-am informat și io de gripa asta, că prea se face tam-tam. Deci, citim pe crucearosie.ro așa: că este o infecție respiratorie acută a porcilor, că morbiditatea e mare și mortalitatea mică (adică este mult mai mulți bolnavi decât este morți), că aparțin subtipului așa... etc. A, să vedeți. Al dracu' porci pot avea mai multe virusuri gripale o dată. În acel caz, virusurile fac se... asta, se combină și iese altă tâmpenie.

Luăm următorul caz: veniți acasă și dați buzna la pachetul cu șervețele, care devine leoarcă după folosire. Apoi, dați buzna în baie, unde vă așezați pe WC și stați cu capul peste chiuvetă. Dupaia, oboseala devine mult prea mare pentru a vă mai putea mișca. Depășiți totuși momentul și vă deplasați la frigider, de unde, cu greu (din pricina faptului că vă tușiți plămânii afară, deși sunteți nefumător) scoateți niște friptură (probabil de porc, ca să fie la subiect), dar sunteți inapt să o nimeriți cu furculița, darămite s-o tăiați cu cuțitul. În cel mai rău caz, veți încurca tacâmurile, astfel înjunghiind friptura cu cuțitul și scărpinând-o cu furculița. A, și să nu uit. Dacă Apatermu' v-a oprit căldura și afară temperatura în grade celsius tinde spre 0 (respectiv 273,15 Kelvin sau 32 grade Fahrenheit), dar în schimb transpirația dumneavoastră picură pe jos, dacă se întâmplă asta însoțit de celelalte chestii de mai sus, sunați de urgență medicul, pentru a vă putea da o consultație prin telefon. Atenție! Nu, in niciun caz, nu mergeți în persoană la medic, deoarece vor mai fi câteva zeci de persoane acolo.

Restul... știți de la TV, nu mă mai chinui să istorisesc. Dacă totuși nu aveți posibilitatea de a privi televizorul, puteți intra pe www.crucearosie.ro pentru alte informații. Dacă nu aveți nici posibilitatea de a accesa internetul, citiți în ziar. Dacă nu aveți nici de unele, cel mai probabil sunteți expus la numeroase boli, prea multe ca să vă mai pese de gripa porcină.
0 Responses